Åh happy day!

Denna dagen har varit fylld med massor av lycka!

Jag och Marie började dagen med att cykla till skolan vid tio tiden.. jag satte mig för att redigera mitt och Stinas material till intervjurepotaget, och det gick kanon! Efter att Marie varit på möte, så kom hon in till mig i redigeringsrummet, och vi snackade en massa.. När jag sedan är färdig med redigeringen, ringer det i min mobil telefon!

"Hej, det är Malin ifrån The Studio i Malmö. Det är så här att din tjejkompis Emelie Gunnarsson, har tipsat oss om dig, när det gäller att ta modellfoton. Så vi vill erbjuda dig en dag hos oss, då du får ta med dig fyra tjejkompisar, så att ni blir sminkade av våra makup artister och fixa håret hos våra hårstylister, för att sedan bli fotograferade av en av våra proffsfotografer!, GRATIS"

Snacka om att man blir glad av ett sånt samtal! The Studio är sveriges största  makover studio! Så det enda man får ta med själv är olika kläder man vill fotas i! Helt underbart! Dom kallar det Modell för en dag, så än så länge blir det Marie och Nathalie som ska med, får se vilka fler jag ska ta med mig! ;) Hela grejen kostar egentligen 900kr med styling och 3 bilder! Så ja.. att få det gratis är inte fel! :)

TACK Emelie :)

Efter skolan drog jag och Marie till Vimmerby för att fika, och kolla runt i byn! Väldigt mysigt! 

Så nu är jag hemma igen.. ska nog kolla på en film, och sen gå ut o gå med Malin o kanske Malle :)

Ha det fint!

Puss&kram 

Svenska läkarvården!

Det är tur att vi har den, men... ibland brister det på flera ställen!

Ska vi ta den gången när Gustav fick åka till akuten, när han spräckte en muskel!?
Jo vi kom in med ambulansen, han blev röntgad och undersökt av två olika läkare. Medans att vi sitter och väntar på resultatet från röntgen, så har det gått 7 timmar från det att vi kom in, och fyra timmar i bara väntan på resultatet! Efter fyra timmar, kommer då en läkare in och ber Gustav att resa sig, men han klarar bara att sätta sig upp, innan han håller på att svimma, som även läkaren såg! Läkaren går iväg och ska undersöka saken med en annan läkare, och efter fyra timmar, och Gustav har precis lika ont som  innan, så pratar Gustavs mor med en sjuksköterska, som säger att han ska röra på sig och åka hem! Gustav försöker i fyra fler timmar  med dropp i armen, och ingen förbättring. När jag då går ut hittar jag en ny sjuksköterska som ska försöka få tag på läkaren, och det gör han, men så säger han att läkaren var förvånad att vi fortfarande var kvar!? Ingen har tagit ur dropp, och han kunde inte sätta sig upp på grund av smärtorna, och han även på att svimma direkt...
Sjuksköterskan, försöker att få gustav att sätta sig upp, och gustav lyckas till och med att stå upp, men direkt försvann all färg i huvudet på honom och han svimmade! Ja han tyckte att detta var väldigt märkligt att dom "skickat" hem honomm i det tillståndet.. så efter 12 timmar, bortglömda på sjukhuset, så bestämmer sjuksköterskan att lägga in honom på en avdelning över natten! Tur va det! Men man gjömmer väl inte sina patienter!? Fhy skam på läkarvården, som inte sätter in fler AT-läkare, så att dom kan försöka att KOMMA IHÅG sina patienter!

Jag har även ännu ett exempel, som var från gårdagen!

Min klasskompis Emma, skadade foten när hon skulle gå hem ifrån Metropol i fredes natt.. Hon hade druckit och hon kan inte komma ihåg hur hon trillade, men när hon vaknade på lördagen så har hon kraftiga smärtor i vänsterfoten! Så hon tror att det är en fraktur, så hon ringe sjukvårdsupplysningen på Västerviks sjukhus! Hon berättar hur hon känner sig och hur ont det gör, och att foten beöver röntgas! Då svarar sjuksköterskan, som läser en bok om frakturer för att kunna svara på emmas frågor, att det blir klabbit att ta röngen så här på eftermiddagen så att hon får komma in i morgon på dan istället! Va fasen är det för svar!?
I alla fall, Emma ber mig att köra henne till Västerviks akutmottagning (8mil dit). Så vi kör dit, och då blir vi skickade till någon vårdcentral, där dom har en läkare som trycker lite och säger att vi ska åka hem igen för att röntgen läkarna är på väg hem, och att det skulle underlätta om hon tänkte på att komma in under dagtid istället, för att det skulle underlätta för alla! Då svara jag, som va den som va med emma inne hos läkaren, att vi åker ingen stans för än att hennes fot blivit röntgad, och vi vill komma till en riktig akut! 
Emma blir skickad till akuten, och hon blir kollad av en läkare, som misstänker att det är en fraktur, men eftersom att i 95% av fallen så är foten svullen vid fraktur, så han vill inte sätta in jourröntgen läkarna, för ett sånt litet fall! Jag kan då berätta att hon inte kunde röra på foten, enbart vicka lite på tårna... Så hade hon varit döende hade jourläkarna kunnat hoppa in och sköta deras jobb, men inte vid små fall där dom bara "misstänker" fraktur! 
SÅ vi fick åka hem igen, för han vägrade! Han bad henne att komma tillbaka idag, eller åka till Vimmerby, PÅ DAGTID, och röntga foten! 
Vad fan har man jourläkare till om dom inte kan ta sig an sig vilket fall som helst!? Det är deras jobb under jourtiden att komma till sjukhuset och röntga om så behövs! Men nej... bara om man håller på att dö så kommer dom! Så den jäkla akuten skickar hem henne med eventuell fraktur i foten!  

Nä så tänk på det allihopa, försök att skada er på dagtid, för det underlättar för läkarna!?

Som ni kanske förstår så gör detta mig upprörd! Dom visste om att vi hade åtta mil dit, men det lyssnade dom inte på! Så i Emmas fall så hade hon lite "otur" att hon inte var mer illa däran, så att dom kunde röntga den jäkla foten!

En helg i hultsfred

The Hills, är en reality serie på MTV! Verkligen tråkig, men bra att se när man inte har något annat för sig. Denna helgen är det bara Marie och Jag kvar i Hultsfred, av vårat gäng! Det känns lite tomt, att tänka att jag ska vara här uppe en hel helg utan att det händer något direkt roligt händer! Har inget direkt planerat..
I morgon ska jag tvätta och stor städa, en bra sysselsättning som får tiden att gå! Sen på kvällen ska jag och Marie nog till Metrolpol, och kolla på något stort band från hultsfred..

På lördag... ska jag kanske till Vimmerby, hade tänkt fråga om Marie vill följa med, och handla en extern hårddisk, till mina bilder, filmer och musik! Det tar mycket plats, och min datorn har ju inte det största förvaringskapaciteten!
att den är så seg kan nog också bero på Photoshop, och andra stora program..

Vid halv åtta ska jag, Marie och Louise gå ut och gå! Det är ganska kallt ute, men det ska bli skönt! Jag har även hunnit med att simma en halvtimma idag..

Jag måste tipsa om Anna Halléns blogg, där hon skriver om GI metoden, där finns massor av goda recept!
http://blogg.passagen.se/gi-anna/

Ha det så bra allihopa!

Puss&kram Caroline


TÄVLING TÄVLING!

Vi har en tävlig i skolan om vems video som kan få flest visningar på youtube!

Så kolla dennna videon och snälla skicka den vidare till alla ni känner!

DAnsarnas konung!

http://www.youtube.com/watch?v=U5HGdXV88Yw


SKICKA DEN VIDARE! :)


Way Creative

Ja där har jag och Malin fått PRAKTIK! Va på intervju där i måndags, och dom gillade oss skarpt, och alla var verkligen jätte trevliga och snälla! Riktigt mysigt gäng! Så den 14/4 börjar min och Malins praktik på Way Creative i Malmö! Malin skulle nog börja logga i 5 veckor, vilket innebär att hon har hand om allt material som är inspelat, som hon ska lägga in på datorn, och så får hon vara med klipparen! Jag ska, under de 5 första veckorna, vara med på inspelningen av Anders och Måns! Vara en extra hand till scriptan, och lite annat, så jag och Malin har fått stora uppdrag, som kräver väldigt mycket ansvar! Efter våra fem veckor byter vi arbetsuppgifter med varandra, så vi får prova på både och!
Ah det kommer blir skit skoj!

I fredes va jag och Gustav i Ystad! En bra bit ivägfrån Klippan och Bjuv! Återförening av det gamla gänget från gustavs skola! Det va väldigt skoj, trots att jag var den som körde! väldigt roliga killar!

I lördes va det Volbeat som gällde! Jag, Gustav, Niklas och Fredrik, drog in till Lund vid fyra tiden! Där inne träffade vi Niklas klasskompis och hans tjej! så vi gick och käkade, sen drog vi till Färs och Frosta sparbanks arena! Den var stor! och Volbeat ägde! Dom va verkligen bättre live än jag kunnat tänka mig! Dom va till och med bättre live än på inspelningarna! Efteråt drog vi till Helsingborg och festade vidare på Tapas (rock bar) där vi lyssnade påännu mera volbeat!

   

Ja det va denna helgen, och nu är jag tillbaka i Hultsfred igen! Så nu har inspelningen av Intervju repotaget börjat! Så nu är jag allt på gång igen!

Alltid något att göra....

Nu ska jag kolla på NCIS och The Mentalist! Bra serier, bör ses!

Ha det bra och sov gott!

Puss&Kram Caroline :)


Helgen närmar sig

Ja då var snart denna onsdagen avklarad! Tiden går himla snabbt om jag får säga det själv! I morgon är det torsdag, och jag beger mig till de södra regionerna! Slutar halv två, så lär väl vara hemma innan sex i alla fall, det är ganska skönt så att man hinner koppla av innan man ska sova!

På fredag, hade jag tänkt tvätta bilen, det behövs! Allt jobb som jag la på superbabe i sommras, när det gällde att slipa bort rosten, och måla ny färg, är nu som bortblåst, rosten är tillbaka så det är bara att börja om! som tur är det bara ytligt, och inget undertill, så den tiden kan jag lägga på att ta bort den igen!
För er som inte vet så fick jag superbabe! Av Sussie och Rickard, som tack för att jag tränat deras stor häst Petra!
Superbabe kallas superbabe, för att det står STORT på bakrutan :) och så står det Caroline på framdörrarna! O så har hon råsa klädsel innuti! En riktig pingla superbabe!

  

Petra kom till Sussie för kanske två års sedan? jag är inte så säker på tiden men ungefär i februari för två år sedan! Hon kom mager, omusklad, underhals till 5 hästar, såg ut som en förväxt giraff! Innan hon kom till Sussie blev hon importerad från Holland till sverige, upp till stockholm, där hon blev "stress riden" för snabb försäljning! Hon såldes till någon lite tjej utan direkt erfarenhet av storhästar, som red som hon själv ville; HOPPA HOPPA HOPPA! Till slut blev Petra för stressad och okontrollerbar.. så att tjejen var tvungen att lämna tillbaka henne!
Det var då hon kom ner till skåne, för "rehab" och snabb försäljning! Första tjejen som skulle träna henne, la inte ner någon tid på henne, så den tiden där var bortkastad!

Då ringer Sussie till mig, som flera gånger provat på hennes nyinköpta "inridna" ponnier! hehe vi har kämpat hårt med många om dom ponnierna! hehe, och bad mig att prova Petra! Så när jag kommer dit, går jag in i stallet och ser den finaste hästen(enligt mig) jag kunnat tänka mig, stå i ett hörn av boxen, och stirrar på mig med stora ögon, där man såg ögonvitorna lysa långa vägar!
Det var bara på med sadel och träns, och hoppa upp (1,65 mank höjd, och världens längsta kropp, och kraftiga ben), att bara "hoppa upp" var det inget snack om, hon blev skit arg så fort jag närmade mig sidan av henne, och det visade hon med att spaka efter mig bland annat!
Då va det bara att lura henne genom att hoppa upp från andra hållet, och helt plötsligt va jag uppe på ryggen, med en "vägg" av hals framför mig! Hon var super stressad och arg!

Så ja det var mitt och Petras första möte, och sedan dess har jag och Sussie kämpat hårt för att få henne till en välbildad och lugn häst! Sussie från marken och jag på ryggen! O jag måste säga att vi har lyckats! trots våra avbrott med andra ryttare, och att fått börja om från början, så finns hennes förtroende för oss där nu! Jag kan säga att det är svårt att vara borta från henne, hennes personlighet är STOR och underbar! Hon är som en bästa vän, fast i annat format :P hehe

  Petra efter att hon varit i stockholm och vänt hos någon idiot!

 Efter tre månade av träning, första träningstävlingen..

 Efter ett halv år, muskler började synas, och hon hade läggt på sig lite hull!

 Stor och ståtlig, med en baby i magen!

Under tiden har jag och petra tränat mycket hoppning och dressyr, hoppningen har  gått bra har hoppat som högst 1,35 vid träning, o det gick galant! Dressyren har tränats barbacka och det går även nu galant!

För att sammanfatta det hela Jag och Sussie har utfört underverk med denna donnan som inget trodde skulle bli något!

Skåne i morgon - så vi som ses, vi ses!

Godnatt! :)

Jobb jobb jobb

Minus is the Notion! Musikvideon våran klass gjorde tillsammans i januari! Kolla in resultatet!

http://www.youtube.com/watch?v=IlMx7OK-faA




Ja nu va tenta, jusidik kursen och en 20års fest avklarad!

Ny tag denna veckan! Idag har vi börjat med Marknadsföringskursen, den verkar väldigt intressant!
Jag har börjat att planera mitt uppdrag nu, som jag har valt att göra med Stina i min klass! En jätte trevlig tjej om jag får säga det själv, vi ska nog få ihop ett super repotage vill jag lova! Ni vet, så är det när eliten är på g!

Jag har även simmat idag, ny vecka = tuffare pass! Idag blev jag ganska trött i kroppen, men det känns bra, och man får ju hoppas på resultat!

Nu ska jag fixa hemsidan åt Bjärhus. Jag har ju fått som förtroende uppdrag av dem att fixa en ny hemsida åt dom! Det tackar man ju inte nej till, när man får möjlighet att bara bli bättre och bättre!

Jag har ju även Hansson's AGRO maskins hemsida att fixa, eftersom att jag gav dem en i julklapp! Dom sparar ju en hel del pengar på de, en webb designer kostar ju i alla fall runt 15-20 000kr för ett arbete!

Jag kommer hem till skåne denna helgen, hade tänkt att hälsa på Sussie, Rickard o Petra! Nathalie, o så ska jag till Lund på lördagen så jag får se när jag kommer hem, o se vad jag hinner med!


Jag tycker en sak är väldigt tråkigt, och det är att jag åkt ifrån mitt största intresse; Pieta B. Jag saknar att rida, att träna och mysa med henne! Det tar ett tag innan jag kommer tillbaka! Men när jag är tillbaka, då är det hästintresset som ska igång först av allt!

       


RSS 2.0