Valpar!

Sussie har två hundar nu som fått valpar! Den som är klart sötast är ju Holger! En stor tjockis som är världens sötaste! Sen har hon en kull till med två valpar som också är supersöta! Man kan inte säga något annat än att Holger är underbar!



Idag blir det tandläkaren vid tio tiden! Undrar hur mycket det kommer att kosta!?
Sen blir det att dra ut och handla present, Gustav fyller ju snart 21, så han får ha sig en liten sak då ju! Han e underbar!
<3

Sen i eftermiddag hade jag tänkt mig att rida Petra och Lola. Petra e ju inte riden på ett tag så ska bli spännande att se hur det går med henne, men hon e väl cool lugn som vanligt... :P

SHiiet nu blir det tandläkaren! Whish me luck :)

The Proposal

Idag blir det bio med malin! The Proposal, en tjejfilm, vilket passar oss perfekt.

Jag har gått ner två kilo nu när jag tränat efter boken "träna hemma" det har gått tre veckor, så jag är ju ganska nöjd! bara tre veckor kvar av programmet, får se vart man slutar då!

Helgen har gått fort, fredes kväll spenderades på Oasen, och lördagen spenderades med Carro! vi käkade kinamat, åkte hem till mig, fixade oss inför utekvällen! Kvällen i helsingborg va helt suverän! Så roligt vi hade, så det måste göras om. Kvällen slutade med att vi tog bussen hem, sedan sprang vi allt vad vi kunde hem till mig, med klackarna i nävarna i högsta hugg! hehe vi hörde massa skumt folk så det va lika bra att vara förberedd! 


Nu blir det träning och lite fix här hemma, sen kommer Malin o hämtar mig så det blir bio för hela slanten :)

ha det fint i det fina vädret!

Rodeo!



Idag har jag ridit detta busfröet! Jag skulle testa hur hon va när man "red ut" en sväng i stora hagen! Jo det började ju bra, men Lola ville ju tillbaka till vännerna i stallet, vilket resultera i att hon va tvungen att bli kvitt mig först för att kunna få sin vilja igenom! Jag var lika envis som hon. Lola visade envisheten med att bocka stegra kasta sig o fan hans gamla mormor! Det va på håret att jag åkte av, men jag gav mig fan på att det va jag som skulle vinna detta! och det gjorde jag efter ett tag, hon försökte några gånger till, men hon lyckades inte! Vi avslutade med att hoppa lite hinder i skogen, och med en glad galopp hemåt! Det gjorde henne glad!

På fredag åker mamma o pappa upp till Hultsfred för att kolla till min lägenhet, o hämta post mm. Då ska jag, Gustav o kanske Niklas o Ronja till Oasen för att käka mega god fondue, och efteråt blir det bio! Så vill någon med så hör av er! skulle vara kul om man va lite mer folk :)

Nu ska jag ta mig igenom min sista vecka på skånska! just nu e det seeeeeegt! Men har jag klarat tre innan så klarar jag ju en med galans!

Ha det bra, blås inte bort!

Träning!

För er som inte vet så tränar jag efter boken "träna hemma". Jag har satt som mål att fullfölja boken, vilket innefattar sex veckors träning! Tre dagar styrketräning (tex situps, armhävningar) övningarna står i boken! Tre dagars powerwalk! Så antingen blir det powerwalk eller ridning. ridningen är ju betydligt roligare, så det lär ju med all sannolikhet vara det jag väljer!

Då va det sista veckan på jobbet. Jag ska eventuellt få tre veckor till att jobba innan skolan börjar! Jag vill ha många sparade pengar när jag går ut skolan, så att jag kan betala av mitt studielån, och även till om jag inte skulle få något jobb direkt! Men jobb hoppas jag ju givetvis att jag har när jag går ut! 
Jag ska faktiskt börja titta på ny praktikplats nu till nästa period som är på fyra månader! Jag vill hitta något i antingen Helsingborg eller Hässleholm, det ska vara runt där i alla fall! I malmö finns det nog gott om det, men jag är verkligen ingen storstadstjej, så jag satsar allt på att hitta i de mindre städerna. hehe

På fredag blir det antagligen bio och Oasen, så är det någon som vill med så är det bara att säga till! På lördag ska jag nog dra på loppis! Fynda 50-tals grejor som vanligt! 

Nu blir det "armpress, upprullning och benspark" i 15 repetitioner! Hoppas jag kan gå i morgon bara! 
 


En bra helg!

Den tredje veckan på skånska e nu avklarad! En kvar sen blir det lite ledighet! De värsta med det är ju att michell inte jobbar min sista vehcka! Kommer nog inte bli lika roligt som innan men det får bli att lyssna på ljud bok!

I fredes va det kräftskiva hos familjen Hansson! Mamma o pappa va också med, samt Anton och Evelina! Det blev en lyckad kväll! o guud vad gott det är med kräftor!

I lördes sov jag och gustav till halv tolv! Hör och häpna! Så länge har jag inte sovit på några år, o verkligen inte gustav heller! Vi va smått chockade, men skönt va det! Vi behövde väl den sömnen, eller vi va i alla fall förtjänta av den! :)
Sedan spenderade vi resten av dagen hemma hos Christian och Malin, där vi hjälpte dom att komma i ordning i köket och festrummet! Festrummet blir en egen liten bar, jätte fint! I köket fylldes skåpen med porslin, glas och tallrikar! Gardiner kom upp, och nu börjar det se riktigt hemtrevligt ut!

Just nu sitter jag hemma hos Gustav och väntar på att klockan ska bli lite mer, så att jag kan åka och rida! Vill ju inte väcka sussie och rickard, (fast att jag gjort det ett bra antal gånger)! Sen ska jag nog hem och sätta upp mina tavlor på väggarna! Då blir även mitt rum lite mer hemtrevligt!

På min lediga vecka hoppades jag på att få hälsa på Malin o Malle i fina varberg! Saknar mina Hultisar som tusan! Får se till att fixa det!

HA DET FINT!

Chiao

Öppna ögonen och lär!

Idag va jag med Carro på hennes tävling på åsbo ponny klubb! hann tyvärr inte se henne rida, (jag var mitt uppe i ett träningspass hemma så jag glömde tiden) Men när man e där, kan man inte undgå att titta på alla andra som rider! Majoriteten använder sporrar på hästarna, sitter och trycker dom in i sidorna på hästen i vart steg den tar, hästen går varken snabbare eller långsammare, ryttarna blir arga och rappar till hästen som fan för att få den gå fram i trav! Till sist börjar hästen trava på grund av en arg och frustrerad ryttare, me även då är hästen helt oförstående om vad den gjort fel!
Det är ju såhär, du trycker och trycker med sporrarna hela tiden, hästen förstår inte alls vad du menar med det, så det resulterar i att den antingen: blir stressad och orolig och till sist när hästen väl går fram för skänkeln och gör rätt, så fortsätter tryckandet med sporrarna! Hästen förstår då aldrig vad budskapet är, och till sist blir den "skänkeldöv" som det kallas! Gott folk, hästarna känner minsta lilla fluga på ryggen, men inte era skänklar? hallå lär den vad dom betyder med så klara hjälper som möjligt, vill du få fram hästen i trav, använd sits och skänkel i ett ständigt tryck tills det att hästen travar då du släpper trycket! Att släppa trycket blir en belöning för hästen och den kommer då i framtiden att välja att lyda dina enkla signaler och du får en känslig och fin häst! Allt är logiskt så börja använda hjärnan va! Jag tror nog inte att ni gillat ha två spik i sidorna hela dagarna, självklart kommer man då försöka göra så att trycket försvinner, men det försvinner bara när du gör rätt, men fortsätter dom hålla in trycket så får du aldrig någon chans att lära dig vad rätt och fel är, utan du bara ger upp, och försöker hel tiden att göra rätt för att få belöningen i form av att spikarna tas bort!
Att titta på en framridning är ett sätt att lära sig allt om detta, idag såg jag och Sussie en enda ryttare som inte höll på att skänkla och rycka i hästen som en galning! Men ingen förstår och ingen ser!

Det blev en fet text! Men att folk inte förstår är så otroligt sjukt! det är en både psykiskt och fysisk sort av misshandel av ett djur!

På torsdag är det fölvisning som gäller! Precious Pita får ta och visa upp sitt fina steg för dommarna! Hon är ett fint stoföl som charmar alla! önska oss lycka till!

Lola hoppar som en gud! Ja hon har det scopet alla hoppryttare letar efter i hästarna! Hon är tre år helt oförstörd och hoppar sådär!
Get dressed for success!

Humle & Dumle

Det är jag och Michelle på jobbet! Så roligt vi har, lyssnar på spice girls o annan gammal musik! Sjunger gör vi också, ibland så fult att vi inte kan sluta skratta! Men så e de, man får tiden att gå mycket snabbare, man märker ju dock att det finns en del avundsjuka personer, som står och kollar klockan var minut.. Själv dansar vi igenom dagen! :)

I kväll ska jag träffa Carro! Kolla film och mysa, ska försöka hålla mig borta från godiset, blir inte mycket med sånt nu under mina sex veckor med träning! Mina sex kilo som jag gått upp ska fanimej bort, kan inte låta allt hänga och slänga så som det gör nu, jag visar mig ju inte i bikini i alla fall! Nä så nu e de på gång, e det någon som e sugen på att ut o gå eller träna annat, så bara ring, lite extra träning skadar inte! :)

I morgon tror jag att jag ska rida Lola, det vill säga om Sussie e hemma. Men det blir nog inget problem de! Lola är som sagt väldigt envis! Men det är jag med, allt får ta den tid det tar, jag ska alltid ha sista ordet! Igår var det lite jobbigt för henne att gå ner vid sussies damm, ja de gick att gå en bit, men sen skulle vi vända! Vi höll nog på i minst tjugo minuter så att jag själv kunde få styra hennes väg, Med lugn och tålamod så kan man lösa det mesta, i alla fall i hästväg!
här ser i en bild på första gången jag red henne! tre år gammal!



Sen tänkte jag väl prata med Malin om jag kan komma o se hennes och Christians hus som dom precis flyttat in i! Vad jag ska göra på kvällen vet jag inte än, blir väl att ta det lugnt då med...

En sak jag är lite trött på är att när vissa pratar med mig så säger dom hela tiden ni, som då menas med mig och Gustav, jag förstår om man frågar om vad vi ska göra om man är inne på par ämnet, men när folk skickar sms till mig och det står vad ska ni göra idag? Där gustav går går inte alltid jag, jag är fortfarande en enskilld person med ett eget liv,men även med ett liv med Gustav, Men jag är ändå alltid jag!

skånska byggvaror!

att jobba på skånska byggvaror brukar vara så att man gör samma sak om och om igen, vilket leder till att man tittar på klockan hela tiden! Men denna veckan, har jag jobbat med Michelle! O guud vad kul det har varit, vi har fått tiden att gå himla fort! det går inte en dag utan ett skrattanfall! 

I veckan har jag även ridit, och tränat! Ridit lola, tränat mig själv här hemma, och tränat Carro! Carro va med på en Pay & ride igår, och det gick super bra! Stor skillnad sedan sist, och allt blir bara roligare och roligare!

Jag har fixar hinder till sussie så vi kan börja träna lola på små bommar! det blir fint, det är en väldigt fin häst! Lite liten men ändå underbar!

Till helgen blir det väl att ta det lugnt, träffa kompisar, Gustav ska ju givetvis jobba som vanligt...

nu ska jag iväg och rida Lola! Ha det fint gott folk!

Bytt tillbaka!

Ja nu är det som sagt denna bloggen jag kommer att uppdatera! Som ni ser är den rosa, lite mer min stil.. eller hur?

Jaha, idag blir det att träna Carro o hennes polle! Träningstävling för dom på onsdag i Herrvadskloster! Carro är verkligen superduktig, och hon har förvånat både mig och sussie nu dessa få dagarna! Det är verkligen roligt att se en så stor skillnad på bara tre dagar! TRE DAGAR! då har man känslan!

Det ni ser i denna filmen är att Carro rider sin häst med så tydliga hjälper som möjligt, så tydligt att han förstår hennes budskap direkt! Han har gått från att vara skänkeldöv till känslig på tre dagar! skit bra jobbat!

Allt blir lättare om man ger det en chans!

RSS 2.0