Min nya lägenhet

För er som inte visste är jag precis nyinflyttad i en liten etta på 32kvadrat i Hultsfred. Innan jag flyttade hit, bodde jag på Stålhagen, som är ett område där det bor studenter och imigations människor. Så på kvällarna i det området vågade man sig inte ut, så jag sökte ny lägenhet så snabbt som möjligt, och fick denna undebara etta!
Den är verkligen jätte mysig, och helt perfekt för mig! Jag har precis fått färdigt allting, men jag skulle aldrig klara det så snabbt om det inte hade varit för mina underbara föräldrar och kompisar! TACK TACK TACK till er =) och givetvis till alla andra som ställt upp på annat vis!

                   

Skolan idag började klockan 10.00 och fortsatte till 15.00.  Vi har ju börjat med en ny kurs nu (ljud) som idag verkade lite komplicerad! Men poletten faller väl ner snart får jag hoppas! Våran första uppgift går ut på att göra ett medley på fem låtar, och tre loopar utav var låt. Medleyt ska vara exakt 2min och 30sek. Så ja det är en liten utmaning. Men som tur är är våran lärare Niklas bra, så han hjälper till när det behövs!

Nu i kväll har jag städat färdigt min förra lägenhet, så att jag kan lämna nycklarna i morgon. Sen när jag kom hem igen lagade jag mig lite mat, och nu har jag precis bakat bröd! Lite töntigt, jag vet, men det blir så jäkla gott! hehe
Snart kommer tjejerna hit så ska vi titta på Shrek och käka Brie ost! shiet vi kommer bli sånna kaffe käringar! hehe men än så länge är det trevligt!


Jag saknar Petra o Sussie, o alla hästar som ska visas o tränas = (

God kväll på er!


Rookie festivalen!

Sedan sist jag skrev här så har jag hunnit med en hel del!  jag har gjort min tenta, flyttat, filmat på rookie festivalen och till och med gjort färdigt i lägenheten!

Rookie festivalen har varit väldigt livad! I torsdags drog det igång med en kickoff för vi som skulle jobba, och arrangörerna så klart!
I fredags började det hela på riktigt. Markus Krunegård och Looptroop va dom två huvudartisterna den kvällen!  Vår klass blev uppdelade i grupper, där vi skulle filma tre till fyra band. Min grupp fick det sena passet på lördagen, vilket innebar att vi fick filma Johnossi och Amandra Jenssen, men även två mindre band. Vi började att filma Johnossi, och jag fick filma uppe på scenen! Det va riktigt kul! Lite nervöst bara eftersom att det va första gången jag filmade med hand buren kamera, och hade jätte lite utrymme att röra mig på. En riktigt cool upplevelse! vi fortsatte att filma de två små banden, men till sist va det Amandas tur på scenen, och då blev det jag och Malin som satt vid anycastern och klippte! Det va riktigt häftigt det med. Men scenfilmningen va roligast!
O jag längtar till att vi ska få silma på Hultsfredsfestivalen! de kommer ju äga allt!

Just nu sitter jag i  min nya supermysiga lägenhet och återhämtar mig från helgens alla fester och aktiviteter! Denna helgen har varit riktigt kul!

Nästa vecka ska vi börja med ljud kurs som innebär, att mastra, rippa ljud etc. ska bli spännande :)

Ha det bra!

Puss & kram


Inför tentan!

Idag är det tisdag, som betyder (denna veckan) att det är  dags att plugga inför tentan i morgon! Denna kursen vi haft nu, Internet och nya medier, har varit ganska rolig men ansträngande! Vi har fått lära oss att bygga hemsidor med html-koder, från grundläggande nivå till lite mer avancerad! En del av tentan har varit att vi ska göra en hemsida, där vi kan marknadsföra oss själva, och det kan jag säga har varit ett jäkla jobb! Men äntligen är man färdig! Men blir det som man vill ändå?! NEEEJ! är det något som kan göra mig förbannad just nu, så är de som där hemsidorna! Men men, resultatet nu ska vara så att vi visar att vi vet hur Html fungerar, så vi kan utveckla dom sen och göra dom mer "coola", så än så länge är jag nöjd med tenta hemsidan i alla fall!

Kolla in den: http://dmd.hultsfred.net/lab08/cama08/htmlroot/index.html

Idag kom även mamma "en sväng" om Hultsfred med massor av flyttgrejor som dom inte skulle fått plats med på fredag, när dom kommer med ännu mer!  Min mamma och pappa är dom bästa, dom ställer upp på mig hela tiden, men ibland känns det som att jag inte vet vad jag ska ge tillbaka..

Efter att mamma kört hem igen, åkte jag och shoppade lite nödvändig mat och sedan satte jag mig för att plugga! Malin gjorde mig sällskap, och vi är nu ganska säkra på att vi kan det vi ska kunna!  vi får hoppas att lärarna är snälla som dom brukar när dom gör den skriftliga tentan.

Nu när Malin gott in till sig, passade jag på att ägna min blogg några minuter!
Nu ska jag slappa framför TV:n för man kan ju säga att efter sex timmar framför datorn, och några timmars pluggande så är jag nog värd det  ;)

Önska mig lycka till!

Godnatt och sov gott!

Back to school!

I söndes kom jag tillbaka till lilla mysiga Hultsfred! Förra veckan åkte jag här ifrån på onsdagskvällen, eftersom jag hann färdigt med mina uppgifter! Det var ganska skönt med långhelg!
Jag passade på att gå på loppis och att träffa Sussie och Pieta (Rickard lite snabbt), och självklart Gustav, som jag inte hade sett på två veckor!  Det var väldigt mysigt och avslappnande. En lyckad skånevistelse med andra ord!

Idag och igår har vi gjort våra "mockups", skiss till hemsidorna, i skolan. Det har gått ganska snabbt och jag hoppas att det slutliga resultatet blir lika bra som skissen! hehe

Jag har även fått nycklarna till min nya lägenhet! Så spännande allt är nu, både Rookie festival och flytt samtidigt! Vi DMD elever som anmält oss till Rookie festivalen ska jobba som funktionärer, antagligen med något digitalt, som ska bli väldigt intressant! Om ni vill veta mer om Rookie kan ni gå in på www.rockparty.se

Malin och jag har fått vårat livs träningspass idag, eller där överdgev jag lite,  vi har tränat PUMP som är ett styrke pass på en timme och en kvart! Träningspasset var hårdare än sist, så mina och malins armar började skaka bara efter en halvtimme! hahaha men som tur är så kämpade vi oss igenom hela, så att vi kan känna oss duktiga nu!

Imorgon ska vi börja med våra showcase i skolan, som är våra egna hemsidor, och det lär nog bli mycket klagande och suckande av hela klassen när saker och ting inte går som vi vill! Men bakom allt fräsande, så kommer vi göra super snygga hemsidor eftersom att vår klass äger redan alla andra gamla ettor som gått där! ha ha ha :) lärarna är väldigt nöjda över oss och det gillar vi!

Sen händer det inte mycket mer denna veckan utan jag åker hem på torsdag igen, och kommer tillbaka på måndag morgon :)

shingeling på er allihopa!


Tisdag

Idag är det tisdag, som betyder att det bara är tre dagar kvar till fredag!
Jag saknar faktiskt en del saker ibland som, mamma, pappa, alla fester med gamla kompisar, Nathalie o Gustav! Men en sak som jag saknar som mest, och som jag känner att jag övergett lite, är Pieta B! Hästen som jag har tränat i ett och ett halvt år! Hon har blivit en bästa vän, som alltid gör mig glad, oavsett vilket humör jag är på! Jag och hon har nått större mål än vad jag kunnat föreställ mig! Och eftersom att hästar är det som jag är som mest intresserad av så känns det ganska tomt utan det nu! Men nu är Pieta lycklig när hon ska få föl nästa år, o det gör mig glad!

Skolan idag har varit förvirrande! Att göra ett webbgalleri var svårare än vad jag trodde! hela klassen satt förvirrade framför datorn! men efter några timmar fattade man gallopen o det blev ett bra resultat till slut.

Har även precis varit och tränat Pump, som är ett styrke pass på en timme och en kvart, med Malin. Mina armar e helt slutkörda nu, o benen har fått jobba lite också! Så snart e man i topp trimm igen :)

Nu ska jag sätta mig framför TV.n och koppla av, är ganska trött i kroppen!

Och förresten,  idag såg jag och Malin host/psyko gubben som bor ovanför mig! Han ser verkligen psyko ut! Anledningen till att vi kallar honom hostgubben är för att han hostar dygnet runt, och då menar jag såna hostattacker som vänder hans mage ut och in! euh! Men ibland slutar han att hosta och då springer han fram och tillbaka i lägenheten så att det låter som att han kastar möbler och kommer springa hål i golvet! han är riktigt skrämmande!

Tur att man flyttar snart!

Godnatt och sov gott allihopa! :)


En perfekt måndag!

Hejsan hejsan!

Jag måste börja med att säga att denna dagen har varit väldigt avslappnande!

Dagen började med att jag steg upp klockan 08.30, för att göra mig färdig till skolan som började kl 10.00.
Jag gick rakt över till mina grannar/klasskompisar , Malin och Malle, som höll på att göra sig färdiga, för att kunna åka till skolan.  (Eftersom att vi har 4,5km till skolan, så har vi valt att samåka med varandra)
Vi kom til skolan lagom till kl tio, och vi intog våra platser i DMD´s (digital mediadistribution) datorsal. Niklas, våran lärare, som arbetar med film och som precis varit i L.A och spelat in en, kom in i datorsalen för att föreläsa om bildstorlekar och bildformat, som vi behöver kunna när vi ska göra våra egna hemsidor! Som kommer att bli väldigt spännande, eftersom att hemsidorna kommer att handla om en själv, och allt man gör i skolan, praktiserar med etc. den hemsidan kommer sen att fungera som våra cv.
Niklas drog igenom föreläsningen ganska fort, och vi var färdiga redan kl 11.30.

Då beslutade jag, Malin och Malle oss för att åka till secondhand affären Stegen här i Hultsfred. Stegen har allt man kan behöva till hemmet! Jag har fyndat mycket bra saker där  och till ett väldigt bra pris.
Eftersom att jag ska flytta till en 1:a, och flytta ifrån min underbara roomie Lisel, så måste jag skaffa mig en del egna grejor, som tex soffa,köksbord, säng etc. och idag hittade jag en hyffsat fin 3-sits soffa på Stegen för  enbart 300kr! Jag tog den direkt och innan dess, köpte jag en sängstomme för 100kr! Tänk om jag skulle köpa alla dessa sakerna nytt! Jag som student skulle ju bli pank! Nä, jag älskar secondhand affärer, man vet aldrig vad man hittar, och det är det som är spännande! Ett tips till alla med en smal ekonomi; Handla secondhand! Har ni inte en affär som vi, så finns det loppisar överallt!

Efter shoppingen åkte vi hem, jag gick in till mig och dom till sig.. väldigt nöjda för vad vi fyndat.
Jag slappade ett litet tag, och tyckte att det var onödigt att bara sitta o hänga, så jag tog mig i kragen och gick ut en runda i det kalla vädret! Jag gick förbi min nya lägenhet, och så passade jag på att köpa Grönt te på vägen hem.

Jag lagade lite mat till mig själv; Kycklingfileér i någon hemma gjord sås(?) och med ris till det. Det smakade väldigt bra, och jag som trodde att jag va skit dålig på att laga mat! Ja alla vi har dålda talanger som ligger o väntar på att bli upptäckta, och det är ju tur de, för, för min del hade det inte varit så kul att leva på färdigmat!

Och nu när det blivit kväller, så sitter jag och läser våran HTML-bok, som lär oss bygga våra hemsidor, med en god kopp grönt te i handen! Det är verkligen gott, och med lite honung i blir det som pricken över i:et, helt perfekt!

Nä, ännu en dag i skolan väntar i morgon, då vi ska få lära oss att göra ett online bild galleri!

Ha en bra kväll allihopa, och sov gott, för det ska jag försöka att göra!

Puss & kram Caroline

För er som inte känner mig!

Hej hej!

Jag heter Caroline Magnusson, och är en tjej från Bjuv i Skåne. Jag fyller nitton i november, och jag bor just nu i Hultsfred, där jag studerar digital mediadistribution. Jag flyttade hit för ungefär en och en halv månad sedan, och trivs super bra med mina nya vänner och skolan, mitt boende är jätte fint, men ligger i ett mindre bra område, och det har gjort att jag har fått en annan lägenhet, som jag ska flytta in i 1 november.

Jag har en pojkvän sedan två och ett halvt år tillbaka , som heter Gustav Hansson, som jag trivs super bra med. Även han kommer från Skåne, och bor i byn Klippan, ca 2 mil ifrån Bjuv. Just nu gör han lumpen i Karlsborg som jägare, och det gör att jag inte träffar honom så ofta. Men vårat "distans förhållande" har funka bra hitintills och jag får hoppas att det fortsätter så, eftersom att han än mannen som jag vill spendera mitt liv med.

Mina stora intressen här i livet är bland annat hästar. Jag har ridit sedan att jag var 6 år gammal och haft en egen häst, och några foderhästar. När jag slutade rida ponny började jag rida in hästar  och rida åt andra. Hästar är det som kan få mina mörkaste dagar att bli de ljusa.

Elvis Presley, jag är ett stort fan av Elvis, på grund av hans underbara musik och hans utseende. Jag samlar på Elvis prylar och börjar få ganska mycket i min samling. Min absoluta favoritlåt just nu är: In the Getto, men det varierar ganska mycket, om man tänker på det stora utbudet av hans musik. 1700 låtar är inte lite!

Rosa. Allt som har färgen rosa avgudar jag. Min rosa samling bara växer och växer, och jag kan aldrig få nog. Samlingen består av allt från kläder till inredning etc. Idag fick jag till och med en super fin rosa Puma väska av min bästa vän Nathalie.

Nathalie och jag har känt varandra  i fyra år nu och delar alla våra tankar och hemligheter med varandra. Nathalie är som mig; alltid glad, snäll,snygg, kaxig och alltid bäst, och det är ingen/inget som kan stoppa oss från att få våran vilja igenom.  Vi har även blivit ifrågasatta om vi är syskon. Många ser likheten, men vi själva har svårt att se den!

Min blogg kommer i fortsättningen, för det mesta, handla om mina dagar här i Hultsfred, skolan och vännerna, och kommer uppdateras ungefär tre dagar i veckan.

Ha det fint allihopa! 
/puss puss Caroline


RSS 2.0